Startdata

ma 7 sep Domplein 4 Inschrijven
Sociale media

Informatie

Vooropleiding

Vooropleiding | ma t/m vrij | Diverse docenten LOT-VO

Maandag t/m vrijdag | 30 weken

Inhoud

De eerste twee blokken van de Vooropleiding gaan over spelontwikkeling: zingen, maken, spelen, schrijven, vakmanschap, leren kijken, theatermaken, fysiek bewustzijn en kennis over theater. Je krijgt lesen van verschillende docenten en theatermakers. Aan het einde van ieder blok krijg je een uitgebreide evaluatie van alle docenten en ga je in gesprek met je mentor over je ontwikkelingen en je ambities.

In het derde blok laten we het accent op leren los en ga je ervaring op doen in verschillende projecten. Dit is ook de periode waarin je audities doet voor de verschillende theateropleidingen. In deze periode ga je werken met professionele theatermakers, stage lopen op festivals en werk je samen met theaterstudenten van verschillende opleidingen.

Het vierde blok maak je onder begeleiding van een regisseur samen met je groep een voorstelling. Je bent zowel speler als maker. De regisseurs van 2018-2019 waren Anna Hermans en  Lize van Olden (van OldenHermans; Winnaar Cameretten 2014 en oud student van de Vooropleiding).

Docenten
Diverse docenten o.a. Martijn Klink, Alexander de Vree, Lieke-Rosa Altink, Eva Julia Bervoets, Sarah Marieke van Lieshout, Jimat Pelupessy, Renate Zentschnig, Nina van Koppen, Marike op den Akker, Arieke Luikinga, Jannemieke Caspers en anderen.

Samenwerking HKU Theater
De Vooropleiding Theater wordt georganiseerd door Theaterschool Utrecht, in nauwe samenwerking met HKU Theater. De HKU adviseert en werkt samen met de Vooropleiding Theater. Je krijgt een bibliotheekpas van de HKU en daarmee heb je toegang tot de bibliotheek van HKU Theater. 

Een vol jaar…
En er is ook ruimte om je naast de VO verder te ontwikkelen als speler en maker. Veel studenten van de VO spelen in voorstellingen van HKU studenten. Studenten van de VO hebben bijna allemaal een baantje op de woensdagmiddag of in het weekend. Die combinatie is goed te doen omdat er buiten de lestijden niet veel extra huiswerk zal zijn. Het enige is incidenteel het leren of lezen van teksten en het bezoeken van een voorstelling.

Toelating
De Vooropleiding staat open voor iedereen die mbo-4, havo of een hogere opleiding heeft afgesloten. De maximum leeftijd is 25 jaar.

Selectiedag Vooropleiding 18 april, 13 juni en 22 augustus 2020
Op de Selectiedag maak je kennis met de Vooropleiding. Je krijgt verschillende lessen van docenten. Zo krijg je een goede indruk van de lessen, van de docenten en van het niveau. En wij krijgen een indruk van jou. Na de Selectiedag hoor je of je bent toegelaten tot de Vooropleiding. Kosten € 50.
De eerste lesdag is maandag 7 september 2020.

Prijs

Prijs exclusief BTW € 3.480,00
BTW 0% € 0,00
Totaal € 3.480,00

Planning

Datum Van Tot Locatie
ma 7-9-2020 9:00 15:00 Domplein 4

Contact


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Theaterschool Utrecht via e-mailadres: info@theaterschoolutrecht.nl.