Startdata

za 12 sep Domplein 4 Inschrijven
Sociale media

Informatie

Landelijke Orientatiecursus Theaterscholen

Landelijke Orientatiecursus Theaterscholen | Zaterdag | Diverse docenten LOT-VO

21 lessen

Inhoud

De LOT is een speciaal ontwikkeld programma om jou als aanstaande student te laten onderzoeken of het volgen van een theateropleiding iets voor je is. En zo ja, welke richting het beste aansluit bij wat je wil en kan.

Hoeziet je lesdag er uit?
Elke zaterdag is een leuke en intensieve lesdag. Daarin krijg je spelimprovisatie, spelen met tekst, mime, dans en stem/zang van verschillende docenten. Je krijgt inzicht in theater als vak, kijkt naar je eigen houding, theatrale vermogens en verwachtingen en deze worden getoetst zodat je zelfstandig een keuze kan maken voor een studierichting aan één van de theateropleidingen.

Myra van Abeelen is mentor van de LOT studenten. Je krijgt coaching en begeleiding in waar jouw talenten en kwaliteiten liggen en je krijgt begeleiding in de zoektocht naar de geschikte opleiding voor jou.

Een aantal Hogescholen voor de Kunsten organiseert speciale open dagen voor LOT-studenten. Hier ga je heen om te ervaren hoe het op zo'n school is, welke opleidingen er allemaal zijn en antwoord te krijgen op alle vragen die je hebt. Daarnaast krijg je op één van de zaterdagen een auditietraining van Michiel Bijmans, docent van de Toneelschool Arnhem. Er komt ook een alumnidag met (oud-)studenten van de LOT of de Vooropleiding die zijn aangenomen op een van de Hogescholen voor de Kunsten in Maastricht, Arnhem, Amsterdam en Utrecht, zodat je een indruk krijgt hoe er op de scholen wordt gewerkt en hoe de studenten dat beleven. Naast alle lessen en begeleiding stimuleren we ook om veel voorstellingen te gaan zien. Je krijgt een pas waarmee je studentenkorting krijgt bij de Stadsschouwburg Utrecht en bij Theater Kikker.

Docenten
Diverse docenten o.a. Myra van Abeelen, Jasper Vaillant, Jimat Pelupessy, Johanneke Kranendonk, Marjolein Roeleveld, Eva Julia Bervoets, Eva Gouda.

Toelating
Je kunt je aanmelden voor de selectie van de LOT wanneer je tenminste havo/vwo tot en met het derde jaar hebt gevolgd, mbo tot en met het tweede jaar hebt afgesloten of een diploma vmbo-tl hebt behaald

SelectiedagLOT

Er zijn voor de LOT twee Selectiedagen in 2020 waarin je kennis kunt maken met de lessen en met de opleiding. Schrijf je in voor de Selectiedag die jou het beste uitkomt. Let op, er zijn deze dagen een beperkt aantal plaatsen. Dus zorg dat je er snel bij bent!   

  • Zaterdag 13 juni en 22 augustus Selectiedag LOT
    Als je je wilt opgeven voor een van de vooropleidingen dan is deelname aan een Selectiedag verplicht. Na de Selectiedag hoor je of je bent toegelaten tot de LOT. De eerste lesdag is op zaterdag 12 september 2020.
    Prijs Selectiedag  € 50

Prijs

Prijs exclusief BTW € 795,00
BTW 0% € 0,00
Totaal € 795,00

Planning

Datum Van Tot Locatie
za 12-9-2020 9:00 17:00 Domplein 4

Contact


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Theaterschool Utrecht via e-mailadres: info@theaterschoolutrecht.nl.