Startdata

Sociale media

Informatie

Productieklas (10-12 jr)

Productieklas (10-12 jr) | Vrijdag | Docent: Linda Bosch Jeugd

23 lessen

Inhoud

1001 nacht

Met de productieklas werken we dit jaar met het boek En toen, Sheherazade, en toen? van Imme Dros, dat is gebaseerd op de sprookjes van 1001 nacht. Deze gaan over fabeldieren, koningen, bedelaars, toverkunsten, geesten, mythische wezens en vreemde streken. 
Tijdens de repetities spelen, maken en praten we met elkaar (over) de verhalen en onderzoeken we hoe we ze kunnen vertellen aan ons publiek. Dat kan met tekst, maar ook met beweging, muziek, licht en een kostuum bijvoorbeeld.  Na dit onderzoek, geven we de scènes vorm en begint het repeteren. In deze periode leer je de teksten uit je hoofd en herhalen we wat we eerder maakten. Tot slot monteren we alles aan elkaar en spelen we onze voorstelling voor een publiek. 

Over het boek:

Heel langgeleden en ver hier vandaan

… leefde de jonge vorst Sjahriar, die ontdekte dat hij door zijn vrouw werd bedrogen. Gek van verdriet liet hij haar doden om vervolgens elke nacht een nieuwe bruid te nemen die hij ’s ochtends liet onthoofden door zijn vizier. 
Tot Sheherazade, de dochter van de vizier, haar vader vraagt of zij de volgende bruid mag zijn. In de eerste nacht vertelt Sheherazade de vorst een verhaal dat in de ochtend nog niet uit is. Sjahriar laat haar een dag langer leven om ’s nachts de afloop te kunnen horen. Maar het verhaal gaat over in een ander verhaal, waarvan het einde de ochtend niet zal halen. De bedrogen machthebber heeft geen verweer tegen het onvoltooide, en de nachten rijgen zich aaneen…

In de Productieklas ga je aan de slag om met elkaar een mooie voorstelling te maken. Samen met de regisseur werk je toe naar een voorstelling. Uiteindelijk sta je in de Theaterzaal in de spotlights met alles erop en eraan - theaterlicht, techniek, decor en een mooie flyer. De productieklas (10-12 jr) is bedoeld voor kinderen die op de basisschool zitten en om je op te geven voor de Productieklas is enige ervaring gewenst. 

De voorstelling speelt twee keer tijdens het Theaterschool Utrecht Festival: op zaterdag 21 maart 2020 om 15.00 uur en 17.00 uur.

Dus voor alle spelers van 10 - 12 jaar met een beetje ervaring, die van een uitdaging houden en willen schitteren tijdens het Theaterschool Utrecht Festival, schrijf je in! En wacht niet te lang, maximaal 14 spelers!

Let op: als je 12 jaar bent en op de middelbare school zit kan je je inschrijven voor Productieklas 12-14 jr.


Theaterschool Utrecht Festival – 21 en 22 maart2020
het festival is voor, door en met cursisten van de theaterschool. Tijdens het festival presenteren de theaterklassen de voorstellingen aan de andere cursisten en ander publiek. Ook zijn er dat weekend allerlei workshops, masterclasses voor jong en oud en andere mooie voostellingen om te bezoeken. We gaan voorstellingen zien, workshops volgen en je kan je intekenen voor een talenten programma met o.a. een auditietraining.  Zet maar vast in je agenda: 21 en 22 maart 2020!

Prijs

Prijs exclusief BTW € 320,00
BTW 0% € 0,00
Totaal € 320,00

Planning

Er zijn momenteel geen data ingepland. Als je nu inschrijft, dan houden wij je op de hoogte.

Inschrijven
Contact


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Theaterschool Utrecht via e-mailadres: info@theaterschoolutrecht.nl.